Ik ben Aafke Claessens, ik ben 22 jaar en ik volg de opleiding Food Innovation. Ik omschrijf mezelf wel eens als een full-time foodie, omdat ik altijd met voeding bezig ben.
Afgelopen jaar (september 2019) ben ik afgereisd naar Australië om stage te lopen bij een grote Chocolaterie met drie filialen rondom de hoofdstad Melbourne. Dit bedrijf koopt Belgische Callebaut chocolade in en Franse chocolatiers verwerken dit in Australië tot allerlei producten, van chocolade kangoeroes tot bonbons. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het!
Ik vond dit een leerzame stage waarbij het belangrijk was om aandacht te krijgen van mijn stagebegeleider, die erg druk was. Mijn stageopdracht was om een nieuw menu te ontwikkelen voor in het café van een van de filialen. Daarnaast ik heb diverse kerstproducten ontwikkeld. Hier heb ik mijn passie voor gezonde voeding mogen uiten in het nieuwe café met een vaste smoothie- en sapjes bar!
Het is belangrijk wanneer je een stage aan het regelen bent dat je op één lijn zit met de opdrachtgever. Geef goed aan hoeveel tijd je nodig hebt qua begeleiding en zorg ervoor dat je niet een extra paar handjes bent om te werken. Laat zien welke waarde je kunt toevoegen aan het bedrijf.
Australië is erg ‘layed back’ en die vibe werd alleen maar sterker wanneer je verder naar het Noorden reist. De mensen zijn mega aardig en je kon iedereen om hulp vragen. Verder vond ik de wildlife in dit land geweldig! Tijdens het hardlopen zag ik bijvoorbeeld kangoeroes, koala’s en slangen. Het is een geweldig en divers land!
Na mijn stage heb ik nog twee maanden gereisd. Dit vind ik een erg belangrijk deel van mijn ervaring in het buitenland. Ik ben in twee weken tijd van Sydney afgereisd naar Cairns en daarna vloog ik op Eerste Kerstdag door naar Nieuw-Zeeland. In de Nieuw-Zeelandse zomer stond ik in de sneeuw op een gletsjer, ik heb wilde dolfijnen gespot, ik heb geskydived in Australië en ik heb op een van de mooiste stranden van de wereld mogen staan!
Mijn tijd in het buitenland is onvergetelijk en ik kan het iedereen aanraden!