Tijdens de hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness in Venlo leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de foodsector. Van management en financiën tot logistiek en marketing. Het blijft niet bij leren alleen, want Bedrijfskunde en foodbusiness is vooral praktijkgericht. Denken én doen dus bij deze superafwisselende opleiding!
De opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness is een richting van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness.
Jacqueline en Mats nemen je mee naar de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness! Wat deze studie zo leuk maakt? "Onder andere de praktijkervaring die je opdoet tijdens de excursies en stages. Door het bezoeken van bedrijven zie je welke sector je aanspreekt!" Bijvoorbeeld bij een chocolatier, yummie! Benieuwd naar de ervaringen van Jacqueline en Mats? Bekijk de video!
De studie Bedrijfskunde en foodbusiness heeft het kwaliteitszegel topopleiding behaald in de Keuzegids hbo 2022!
Keuzegids hbo
Het eerst jaar is een oriënterend jaar waarbij je kennis maakt met heel veel aspecten van bedrijfskunde en de foodsector. Naast lessen, hoorcolleges en projecten, bezoek je regelmatig bedrijven in de regio om te ervaren wat er bij bedrijven speelt en hoe ondernemers met kansen en uitdagingen. In het leerplan lees je meer over jaar 1 t/m 4.
Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!
Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.
Toelatingseisen Stappenplan aanmelden
Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?
Bekijk de voorlichtingsfilmpjes van de opleiding
Kom sfeer proeven en ontmoet onze studenten en docenten
Contact met de studieadviseur
Je leert hoe je vernieuwende foodconcepten ontwikkelt, van eerste idee tot ontwerp, productie en verkoop. (Venlo)
Werken in de agrisector? Bij deze opleiding leert heel praktijkgericht alles over ondernemen, management, financiën en logistiek (Venlo)
Je leert bedrijfsvraagstukken in de foodsector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)
Je leert alles over de wereld achter het etiket op de verpakking van voedingsmiddelen. (Den Bosch)