Vind jij het ook zorgwekkend dat de helft van alle Nederlanders overgewicht heeft? En dat dit leidt tot een toename van chronische ziektes, zoals diabetes, en een ernstiger ziekteverloop bij Covid-19? En wil je iets doen aan de grote gezondheidsverschillen tussen groepen mensen als gevolg van uiteenlopende opleidingsniveaus en sociaal economische positie? Met de 20-weekse minor ‘Creating a healthy food environment’ kun je een bijdrage leveren aan een gezondere wereld.
De Minor ‘Creating a healthy food environment’ is een Engelstalige minor
Het creëren van gezondere voedselomgevingen staat centraal in deze minor. In een programma van 20 weken dagen we je uit om daarvoor een strategie te ontwikkelen, toe te passen en/of te evalueren. Je kunt denken aan zaken als:
Je verwerft informatie over zaken als voeding en gezondheid, voedselomgeving, wetgeving en rollen van de betrokken stakeholders. En je verdiept je in de meningen over voeding en gezondheid van de verschillende betrokken stakeholders (overheid, voedingsmiddelensector, maatschappelijke organisaties). Op grond daarvan vorm je een eigen kritische mening. Het traject van 20 weken bevat onder meer: interdisciplinair projectwerk, gastlessen van experts van overheid, voedingsmiddelensector, maatschappelijke organisaties en van kennisinstellingen.
Je leert:
Als HAS-student kun jij je aanmelden voor deze minor via het inschrijfformulier op het HASwise intranet.
Ben je geen HAS-student en is jouw onderwijsinstelling aangesloten bij Kies Op Maat? Meld je dan aan via Kies Op Maat.